Evenementenkalender

Ga voorbereid je zwangerschap in.

17 AUG

Weer fit en in balans cursus

19:00 uur tot 20:00 uur Nijmegen

*** Nieuwe data volgen nog ****

Wil je na de geboorte van je baby weer fit worden en beginnen met het trainen van je lichaam? Kom dan naar deze cursus. Ook als je geen cursus gedaan hebt vóór de bevalling ben je welkom.

Onder deskundige begeleiding werk je aan een actief herstel na je bevalling. Je start op een verantwoorde manier met het trainen van je lichaam. Hoe blijf je goed in balans in je nieuwe gezinssituatie? Hoe ga je fit weer aan het werk? Deze cursus van 4 lessen van een uur is een goede keuze voordat je weer gaat sporten en/of werken. De cursus start 6-8 weken na de bevalling. Vanaf half juli 2021 wordt deze curus weer op locatie aangeboden.

De kosten van deze cursus bedragen € 25,00. Voor meer informatie en aanmelden kijk op de webiste van het Verloskundig centrum Nijmegen

3 OKT

Pregnancy course in Englisch, online by Zoom

15:00 uur tot 16:00 uur Verloskundig centrum, Kerkenbos 10-139, 6546 BJ Nijmegen

This course is for pregnant women who speak a foreign language who would like to follow the short pregnancy course in English. The short pregnancy course is without partners.

Before delivery The course mentioned above consists of 4 lessons, each with a duration of 1 hour. Classes are weekly and you can start from approximately 30 weeks of pregnancy.

In these lessons the following topics will be covered

 1. Breathing and relaxation

 2. Pelvic floor muscles, explanation and exercise

 3. Transverse abdominal muscles and stabilization, advice about posture and movement

 4. Everything about pushing

 5. Maternity bed and advice about becoming active after childbirth

After the delivery there are 4 more lessons. About 5 to 8 weeks after the delivery you start the post-delivery gymnastics with the same group.

The last 4 lessons (of 1 hour) are aimed at recovery after childbirth. It is a good responsible preparation for starting your own (sports) activities again.

These meetings also give you the opportunity to exchange experiences after the birth of your baby.

The cost of this course is € 40.00.

For more information, look at the website: Verloskundig centrum Nijmegen_Pregnancy course in English Send an email to info@vccnijmegen.nl if you have any questions about this course. They can advise you in the search for the right course.

10 OKT

Voorlichtingsavond 'De bevalling'

19:30 uur tot 21:30 uur Online via ZOOM

Maandelijks vindt er een online informatieavond plaats over de bevalling. Tijdens deze informatieavond staan we uitgebreid stil bij de voorbereiding op de bevalling, de bevalling zelf en de kraamweek. Een aanrader voor iedereen die van het eerste kindje gaat bevallen!! Gedurende deze 2 uur vertellen we alle ins en outs over de te regelen zaken rondom de bevalling, wanneer je moet bellen, verschillen van thuis- en ziekenhuisbevalling en alle informatie rondom pijnstilling tijdens de bevalling. Kijk voor meer informatie over data en voor aanmeldingen op de website van het verloskundig centrum Nijmegen.

Door de huidige coronaregels worden de informatieavonden nu via ZOOM gegeven. De kosten voor deze avond bedraagt € 10.00 voor de zwangere en haar partner.

11 OKT

Zwangerschapscursus

20:30 uur tot 21:30 uur Online of op locatie

Zwangerschapscursus

Zoek je een leuke en zinvolle cursus tijdens je zwangerschap, dan is deze zwangerschapscursus echt iets voor jou!

 • Wat zou je willen weten als je zwanger bent?
 • Hoe voorkom ik rugklachten in de zwangerschap?
 • Wat kan ik zelf doen als ik last heb van mijn rug, bekken of nek?
 • Wat is de bekkenbodem?
 • Moet ik daar tijdens de zwangerschap al iets mee doen of pas na de bevalling?
 • Hoe verloopt een bevalling?
 • Hoe zou ik weeën op kunnen vangen?
 • Kan ik wel bevallen zonder pijnstilling?
 • Wanneer mag ik persen? En hoe moet ik persen?
 • Wat is belangrijk voor mijn herstel na de bevalling?
 • Wanneer mag ik weer sporten na de bevalling?

Wil je de antwoorden weten? Deze informatie komt allemaal aan bod in deze cursus. Op veel locaties worden de partners ook een avond uitgenodigd, om hen adviezen te geven hoe ze je tijdens de bevalling kunnen coachen. Alle bijeenkomsten volg je met een vaste groep medecursisten / zwangeren. Je kunt starten vanaf ongeveer 25 weken zwangerschap. Behalve informatie krijg je verschillende oefeningen. Bijvoorbeeld oefeningen voor je bekkenbodem en stabiliteit van je bekken. Daarnaast leer je ademhalingstechnieken om de weeën op te kunnen vangen, perstechniek, ontspanningsoefeningen. Meer inzicht in het proces van zwangerschap en bevalling leidt tot meer vertrouwen. Dit is een goede basis om de bijzondere klus van een bevalling aan te gaan! Hierbij is een goede beheersing van de ademhaling erg belangrijk. Bovendien is de cursus ook een goede voorbereiding op het aanstaande moederschap.

Vóór de bevalling Bovenstaande cursus bestaat uit 8 lessen van 1 uur. Voor zwangeren die deelnemen aan Centering Pregnancy en zwangeren die niet zoveel tijd hebben, is er vanaf januari 2019 de verkorte zwangerschapscursus. In 4 lessen van 1 uur komen dezelfde onderwerpen aan bod. Zie ook korte zwangerschapscursus Voor zwangeren die al moeder zijn, blijft de cursus een aanrader; echt een uur bewuste aandacht voor de nieuwe zwangerschap.

Ná de bevalling Zo’n 5 tot 8 weken na de bevalling start je met dezelfde groep cursisten de nagym, ongeacht of je de korte of lange cursus hebt gevolgd. De laatste 4 lessen (van 1 uur) zijn gericht op het herstel na de bevalling. Het is een goede verantwoorde voorbereiding op het weer starten van je eigen (sport)activiteiten. Deze bijeenkomsten geven je de gelegenheid ervaringen uit te wisselen na de geboorte van je baby. De kosten van deze cursus bedragen respectievelijk € 40,00 of € 60,00.

Aanmelden kan via de website van het Verloskundige centrum Nijmegen Zowel op locatie als online is deelname mogelijk!

11 OKT

Zwangerschapscursus kort

18:30 uur tot 19:30 uur diverse locaties regio Nijmegen

Voor zwangeren die deelnemen aan Centering Pregnancy en zwangeren die niet zoveel tijd hebben, is er de verkorte zwangerschapscursus. Voor zwangeren die al moeder zijn, is deze cursus een aanrader: een uur echt bewuste aandacht voor de nieuwe zwangerschap. De korte zwangerschapscursus is zonder partners.

Vóór de bevalling Bovenstaande cursus bestaat uit 4 lessen van 1 uur. De lessen zijn wekelijks en je kunt starten vanaf ongeveer 30 weken zwangerschap.

In deze lessen komen de volgende onderwerpen aan bod:

 1. Ademhaling en ontspanning
 2. Bekkenbodemspieren, uitleg en oefening
 3. Dwarse buikspieren en stabilisatie, adviezen over houding en beweging
 4. Alles rondom persen
 5. Kraambed en adviezen over actief worden na je bevalling

Na de bevalling volgen nog 4 lessen, zoals bij de langere cursus.

Ná de bevalling Zo’n 5 tot 8 weken na de bevalling start je met dezelfde groep cursisten de nagym, ongeacht of je de korte of lange cursus hebt gevolgd. De laatste 4 lessen (van 1 uur) zijn gericht op het herstel na de bevalling. Het is een goede verantwoorde voorbereiding op het weer starten van je eigen (sport)activiteiten.

Deze bijeenkomsten geven je de gelegenheid ervaringen uit te wisselen na de geboorte van je baby.

De kosten van deze cursus bedraagt € 40,00.

De curus kan online of op locatie gegeven worden. Stuur even een mail naar info@vccnijmegen.nl als je nog vragen hebt of andere locaties of data wilt navragen. Aanmelden kan via de website van het Verloskundige centrum Nijmegen

12 OKT

Voorlichtingsavond 'Borstvoeding'

19:30 uur tot 21:30 uur Online via ZOOM

Maandelijks vindt er een online informatieavond plaats over borstvoeding. Deze avond wordt gegeven door een borstvoedingsdeskundige; zgn. lactatiekundige. Wil jij na de bevalling borstvoeding geven, dan is deze avond wat voor jou. Met praktische tips ga jij goed voorbereid jouw kraamtijd in. Zo neemt de kans op succesvol voeden toe! De avond is ook geschikt voor diegenen die nog geen keuze over voeding hebben gemaakt.

Je kunt je via de site van het Verloskundig centrum Nijmegen aanmelden. Hierbij staan alle beschikbare data vermeld. I.v.m. de coronamaatregelen vindt deze informatieavond online plaats via ZOOM. De kosten voor deze avond bedraagt € 10.00 voor de zwangere en haar partner.

20 OKT

Voorlichtingsavond 'Ouderschap'

19:30 uur tot 21:30 uur Online via ZOOM

Tijdens deze online- informatieavond wordt er op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met twee belangrijke thema’s; 'Contact met je baby' en 'Ouderschap'. Binnen het thema 'Contact met je baby' wordt in gegaan op signalen van je baby in de eerste maanden, hoe je hierop kunt reageren, omgaan met huilen, sensitief ouderschap en veilige hechting. Binnen het thema 'Ouderschap' wordt in gegaan op verschillende typen ouders, verwachtingen en behoeften van ouders rondom het ouderschap en hoe ouders elkaar kunnen ondersteunen in het ouderschap zonder elkaar als partner uit het oog te verliezen. Zie ook www.baby-proof.nl Deze avond wordt gegeven door een kinderpsychologe en een verpleegkundige van het consultatiebureau. De voorlichtingsbijeenkomst kan het beste gevolgd worden tussen de 28ste en 36ste week van de zwangerschap.

Aanmelden kan via de webiste van het Verloskundige centrum Nijmegen. Op de website staan alle beschikbare data vermeld.

Door de huidige coronaregels worden de informatieavonden nu via ZOOM gegeven. De kosten voor deze avond bedraagt € 10.00 voor de zwangere en haar partner.

Met trots een 9,5
9,5
Wij zijn 93 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en hebben een gemiddeld cijfer van 9,5.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering.
Laatste nieuws
02.09.2022

Vaste waarneemster

Wellicht hebben jullie al kennis gemaakt met Romy Lastdrager. Zij is in de zomer van 2022 gestart al... Lees verder

Meer nieuws.