Maatregelen met betrekking tot de avondklok

In heel Nederland geldt vanaf 23-01-2021 een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21:00 ‘s avonds en 04:30 ‘s ochtends binnen blijft.

  • Uiteraard zijn wij nog steeds 24/7 bereikbaar voor bevallingen en spoedgevallen.
  • Wij vragen jullie om niet te wachten tot de avond met het bellen bij klachten, twijfels of vragen.
  • Als je reguliere afspraak ‘s avonds na 20:30 ingepland is, bellen we je vooraf om deze te verzetten naar een ander tijdstip.
  • Voor medische spoedzorg, zoals bij de bevalling, heb je geen verklaring nodig.
  • Indien het nodig is om onze praktijk na 21:00 te bezoeken, zullen wij je op dat moment een bewijs per mail toesturen. Zorg dus dat je deze altijd kunt tonen samen met een geldig identiteitsbewijs.
  • Voor mantelzorgers die na 21:00 over straat gaan (bijv. De oppas ten tijde van de bevalling) is de eigen verklaring verplicht, deze staat in de bijlage van de mail die jullie hebben ontvangen.
  • Daarnaast willen we nogmaals onder de aandacht brengen dat we erop vertrouwen dat je, zoals in de mail van 15-12-2020 is vermeld, zoveel mogelijk alleen (dus zonder partner en/of kinderen) naar je reguliere afspraak komt. Dit geldt niet voor de echo’s bij 8 en 11 weken en het bespreken van je bevalling bij 33 en 40 weken. Dan mag je partner wel aanwezig zijn. We staan hoogstwaarschijnlijk voor een derde golf dus we moeten elkaar en onszelf beschermen zodat de verloskundige zorg door kan blijven gaan binnen onze eigen praktijk met ons eigen team. Dit kan alleen als we zo min mogelijk mensen tijdens onze controles zien. Uiteraard kan er altijd gebruikt gemaakt worden van videobellen waardoor je partner alles meekrijgt.
  • Gedurende de bevalling mag er in het CWZ 1 persoon aanwezig zijn ter ondersteuning. In het Radboudumc zijn dit er voor alsnog 2.

Ondanks alle maatregelen blijven wij staan achter de visie van onze praktijk; persoonlijke en professionele zorg op maat. Hopelijk kunnen we er samen toch een mooie en bijzondere tijd van maken!