Versoepelingen coronamaatregelen per 26 juni 2021

Door de versoepelingen in het landelijk beleid rondom de coronamaatregelen zijn wij blij jullie te kunnen melden dat wij deze versoepelingen ook grotendeels kunnen doorvoeren binnen onze praktijk. De basisregels blijven uiteraard gelden; kom niet naar de praktijk bij verkoudheidsklachten of klachten die kunnen wijzen op een Corona besmetting. Neem eerst telefonisch contact met ons op en laat je testen!

  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst in ons Gezondheidscentrum.
  • Een mondkapje is niet meer nodig zolang je minimaal 1.5 meter afstand kan houden van anderen; in de wachtkamer mag je daarom, mits niet te druk, je mondkapje aflaten
  • Een mondkapje tijdens het spreekuur is alleen nodig tijdens het onderzoek omdat we dan geen 1.5 meter afstand kunnen houden. Wij zullen dan ook tijdens de onderzoeken en bij het maken van een echo een mondkapje opzetten. Bij een echo verzoeken we jullie ook een mondkapje op te zetten omdat we dan vaak langer dan 15 minuten op korte afstand van jullie zitten. Het is fijn als je voor de zekerheid dus altijd je mondkapje bij je hebt.
  • Naast je partner is ook een ander persoon welkom tijdens de controle; echter maar maximaal 1 persoon per bezoek (m.u.v. kinderen).
  • Uit hygiënisch oogpunt ligt er nog geen speelgoed in de wachtkamer; indien je kind(eren) mee komt naar de controle, neem dan zelf iets mee voor je kind om te spelen.
  • Tijdens de controles en begeleiding bij de bevalling zullen wij nog steeds een mondkapje dragen aangezien we dan op korte afstand van je zijn.
  • In de kraamweek komen we op bezoek zonder mondkapje maar zullen deze opzetten tijdens controles waarbij we dichter dan 1.5 meter bij je zijn.

Daarnaast verwijzen wij jullie graag naar ons eerdere nieuwsitem van 24 april jl. over een coronavaccinatie in de zwangerschap.

Meer informatie en antwoorden op je vragen over het corona virus vind je op de website van het RIVM. Houd tevens onze website, Facebook- en Instagrampagina in de gaten voor de laatste updates!