Kinderwens Zwanger Bevalling Kraamtijd

Zwangerschap van A tot Z

Want als je zwanger bent, dan wil je weten waar je aan toe bent

De zwangerschap van A tot Z

Als je zwanger bent, dan wil je weten waar je aan toe bent. Is deze klacht normaal? Kan ik er wat aan doen? Hoe zit het met voeding? En welke onderzoeken zijn er in een zwangerschap allemaal mogelijk? Dit soort vragen en nog veel meer willen we op deze pagina beantwoorden.

Allereerst verwijzen we graag naar de folder 'Zwanger' van onze beroepsvereniging waarin belangrijke informatie en adviezen staan omtrent de zwangerschap vanaf het prille begin tot aan de bevalling. Deze folder hebben jullie bij aanmelding per email ontvangen. Ook is de folder te lezen in het Engels

Daarnaast is de website deverloskundige.nl een betrouwbare en deskundige site vanuit onze beroepsvereniging waar veel informatie te vinden is over zwanger worden, zwanger zijn, bevalling en de kraamperiode.

Prenataal onderzoek

Elke zwangere vraagt zich af of haar baby wel gezond zal zijn. Gelukkig worden de meeste kinderen gezond geboren. Maar een klein aantal kinderen, zo’n 4 %, heeft bij de geboorte een erfelijke aandoening of aangeboren afwijking. Om onderzoek te doen naar aangeboren afwijkingen zijn er mogelijkheden beschikbaar; dit noemen we prenatale diagnostiek.

Lees meer op de volgende websites:


Waar je dit artikel op kunt vinden.
zwanger alfabet tips advies adviezen informatie deskundig beroepsvereniging

Met trots een 9,5
9,5
Wij zijn 93 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en hebben een gemiddeld cijfer van 9,5.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering.
Laatste nieuws
12.04.2022

Integrale bekostiging

Als het aan Ernst Kuipers ligt, kunnen wij als verloskundigen onze verlotstas beter op straat zetten... Lees verder

Meer nieuws.