Kinderwens Zwanger Bevalling Kraamtijd

Je zwangerschap

Want als je zwanger bent, dan wil je weten waar je aan toe bent

Eerste afspraak en echo's

In de 8e week van de zwangerschap zal de eerste echo worden gemaakt en wordt gekeken of het embryo zich goed in de baarmoeder bevindt en of het hartje goed klopt. Tevens wordt gekeken of je een eenling of meerling krijgt. Deze echo zal bijna altijd inwendig zijn omdat de baarmoeder zich nog in het bekken bevindt, achter het schaambot.

Rond 10-11 weken wordt nogmaals een echo gemaakt om de definitieve uitgerekende datum vast te stellen. Dit zal in principe ook de laatste reguliere echo op het spreekuur binnen de praktijk zijn. Deze echo is bijna altijd via de buik. Tijdens dit consult vindt ook het intakegesprek plaats. Wij zullen aan de hand van een door jou ingevulde vragenlijst de voor ons noodzakelijke informatie verkrijgen om jouw zwangerschap goed te kunnen begeleiden; denk hierbij aan vragen over jullie gezondheid en dat van jullie beide naaste familieleden maar ook omtrent jullie levenswijze. Ook eventuele vorige zwangerschappen komen aan bod. Ook bespreken we de mogelijkheid voor prenataal onderzoek; kijk voor meer informatie bij prenatale diagnostiek

De 13 en de 20 weken echo worden verricht in het Verloskundig Centrum Nijmegen VCN. Deze echo's worden een screeningsecho genoemd.

Indien noodzakelijk worden er alleen nog op medische indicatie echo's gemaakt na de 20 weken echo.


Waar je dit artikel op kunt vinden.
echo termijnecho screeningsecho intakegesprek prenatale diagnostiek

Met trots een 9,5
9,5
Wij zijn 93 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en hebben een gemiddeld cijfer van 9,5.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering.
Laatste nieuws
12.04.2022

Integrale bekostiging

Als het aan Ernst Kuipers ligt, kunnen wij als verloskundigen onze verlotstas beter op straat zetten... Lees verder

Meer nieuws.